Hundra saker

Idag har jag fått mycket gjort. 

Och nu när jag skriver detta, så slår det mig, vilken dag får jag inte mycket gjort liksom?

Jaja. Jag har i allafall varit och hämtat ut mina nya glasögon och eftersom dom är två snäpp starkare än mina förra så är jag ovan. Lite på fyllan sådär.

Jag har varit hos tandläkaren och lagat hål. Graviditeten var inte snäll mot mina tänder. Bedövningen har precis släppt men jag var tvungen att hålla i överläppen när jag skulle äta så att maten skulle stanna i munnen. Ellen kollade konstigt på mig. 

Sen har jag rensat badrummet på onödiga saker som tomma schampoflaskor och badleksaker som inte används. Vi har satt upp en ny hylla under handfatet och jag blev inspirerad. Det känns skönt. 

När lillebror skulle sova blev det en långpromenad och sedan gav jag mig på balkongen. Slängde gamla växter och ett par blommor inifrån åkte också med.

Det känns som att jag bara växlat upp min effektivitet som 2-barnsmor. Jag visste inte att jag hade en högre växel men det var bara att hänga med liksom. Så länge jag inte stressar utan kan njuta av att få saker gjorda. 

Nu ska ja dricka te och beställa framkallning av foton innan det blir sängen. 




Att se bra (ut)

Tänk vad lätt det är att göra sig av med några tusen. Den här gången var det dags för nya glasögon.


Fast drygt 3000 kr för tre par är ju inte så farligt. 

Och som min mamma alltid sagt: 

Så länge vi kan köpa oss synen ska vi inte klaga!


Tur och retur

Måndag och ny månad! Nu är sommaren slut på allvar och det har varit kyligare ute ända sen vi kom hem från Gotland. Det är bara att inse att det är höst! 

Martin drog igång jobbet med 10 dagar i rad direkt efter semestern och som vanligt efter en sån period är vi båda helt slut. 

Vi längtar efter tid tillsammans, att bara få vara och njuta av ledighet men samtidigt kunna vara lite effektiv och få undan saker.

Vanligtvis tar vi oss vatten över huvudet med att försöka göra för mycket.

I fredags skulle vi i allafall utnyttjaförsta lediga dagen med att hoppa på tåget och åka till övik och paradisbadet! Sagt och gjort, allt gick bra- både vi och tåget var i tid och vi fick med oss alltpick och pack. Lillebror njöt av tågresan och Ellen tyckte det var spännande. 
Och som vi hade laddat!

Väl i övik sken solen och vi gick glatt vägen fram. Så praktiskt när det är nära till tågstationen både från vår bostad och till badhuset! 

När vi bara hade metrar kvar stannade en kvinna oss och frågade om vi hade tänkt bada..? Badhuset var nämligen stängt för underhåll en vecka. 

Besvikelsen! 

Vi som brukar vara så duktiga med att kolla upp saker, öppettider och framkomlighet. Tji fick vi!

Det blev en snabbis på närmsta hamburgerhak och sen tåget hem igen och en tur till badhuset i stan. Tur man lärt sig att vara flexibel, för bada det skulle ju Ellen få göra. Klockan 12.15 var vi hemma igen och hade då alltså hunnit åka tåg till övik fram och tillbaka. 

Resten av helgen har varit både kaosartad och lugn. Som sig bör med två små barn och trötta föräldrar. 





RSS 2.0