here we go!




håller på att packa i bilen nu, nu drar vi! jag martin sofie och konrad ska tillbringa helgen i stugan med mamma papppa och syrran med familj. woho! hejdå.

slutet är nära



äntligen är den här pissdagen slut! den startade med att jag vaknade en timme innan väckaren och inte kunde somna om. när jag sedan 0700 skulle åka till jobbet och märkte att vi hade fått punktering på bilen anade jag att det kanske inte skulle bli en bra dag.. 

det har varit ovanligt slitit på jobbet idag och jag har inte fått en lugn stund på hela dan/kvällen. har varit och lånat ett annat däck, domkraft, handlat, packat och fixat diverse innan helgen. nu äntligen väntar sängen!

energin är helt slut och jag vill mest bara grina en stund för att allt känns jobbigt.


ska hoppa i säng och mysa lite. snark.

vek



oj vilka arma stackare vi har varit idag! 

martin kom från fotbollen med ont i revben och bröstkorg. och själv har jag kämpat på med ryggvärk, magkatarr och något som verkar vara urinvägsinfektion, springer som en galning på toa! eller så har bäbisen bara väldigt roligt därinne och sparkar på blåsan... lite roar små som det kallas. 



upp och ner



det fick bli en ledig dag idag. hade såå ont i ryggen igår efter jobbet och inatt att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. det får nog bli en ledig dag imorgon oxå. men ååh vad jag har dåligt samvete för det, som att jag inte riktigt kan lita på att jag inte orkar! tur att jag snart blir ledig på riktigt, ananrs hade jag gått in i väggen när jag inte tillåter mig att vara hemma och vila när jag behöver det. jag känner mig skyldig och ifrågasätter mig själv om jag verkligen mår så dåligt att jag måste vara hemma? det blir mycket jobbigare än vad det behöver vara... 

om jag orkar imorgon ska vi iaf styra upp lite grejer till bäbisen. och betala räkningar måste jag!

torsdag och fredag spenderade vi i stugan.. fredag kl 05 blev jag väckt av mamma och pappa, dom skulle åka in till stan, till akuten, då pappa blivit sämre igen. efter det lekte jag och martin husägare, känns så konstigt att vara där utan mamma och pappa! tur hade vi som fick lite besök av syrran med familj. 



barnen hjälpte martin att byta däck och tvätta bilen, dom lekte att dom var hans slavar... vilket han inte var helt missnöjd med..





calle 3 år tyckte det var jättekul att tvätta bilens hår, som han uttryckte det,.. och lyckades faktiskt hålla sig ganska torr själv. 




nästa helg, valborg, blir det stugan igen. hoppas pappa mår bättre då, så vi alla kan slappna av, och bara njuta...



idag var det nog årets finaste dag. har varit ute och fotat lite, och sen suttit ute och läst i solskenet. 




det blir stekande hett på vår framsida!





och pyret sparkar som aldrig förr...

det blir aldrig som man tänkt sig



det blir helt enkelt aldrig som man tänkt sig!


mamma ringde halv 9 medan jag satt och åt frukost i lugn och ro. min plan var att äta frukost, packa och sen inhandla motorolja och div annat som behövs inför 2 dagar i stugan. jag hör direkt på henne att det är något.. det visar sig att pappa varit dålig inatt igen och att dom nog är på väg in till stan. 

det viktigaste är ju självklart att pappa mår bra. men jag hade verkligen sett fram emt att vara i stugan, jag, martin, konrad, mamma och pappa. jag hoppas verkligen han börjar må bättre snart, jobbigt att inte veta vad det är för fel.

igår var jag en sväng på vc, och när jag sen kom hem hamnade jag i en formsvacka. ryggen började värka något otroligt och jag kunde inte sluta gråta. jag skulle jobba 17-02 igår kväll men det blev bara till 23. och det tycker jag ändå är ganska bra gjort för att vara i vecka 30. (vecka 30 helt sjukt vad tiden går fort!) jag grät på vägen till jobbet, och på vägen från jobbet... hoppas det inte fortsätter idag, man blir som less!


om det nu inte blir stugan idag, ska jag unna mig lite tröstshopping, om det är några affärer öppna. det är väl meningen att man ska "bygga bo" av något slag..?! :) ah, vi får se..







sol ute sol inne




åh hej och hå vilket finfint väder det blev! har legat inne och deppat halva dan, och inte tagit mig för någonting. men nu är det ju värsta sommarvädret och lite energi och glädje kommer tillbaka. konrad sitter i fönstret och jamar och vill ut, och det vill jag med!

synd att man ska iväg och jobba bara... 10 pass kvar, nedräkningen har börjat!

en timme tar en vecka här



kom precis hem från teater med britt och hennes kompis. Kerstin tror jag hon hette. vi såg scener ur ett äktenskap. jag känner mig lite borttappad. många tankar som snurrar i skallen. ganska skönt att komma hem till en tom lägenhet, och bara vila i tiden lite. låta saker bero.
sjukt fint promenadväder ikväll. förutom blåsten då. 100 tusen måsar på gräset vid älven. gick hem från stan, trivdes.
har hunnit med mycket i helgen. träffat bästa sofie, 3 rätters på taj mahal, storstädat lägenheten, orkat med ett par promenader i vårvädret, skrattat och njutit, teater med svärmor, fått oväntat besök, myst med föräldrarna, sett martin spela fotboll, sett film.
och nu väntar jag hem martin snart, efter fotbollsfinal. i hade bestämt pizza och filmmys ikväll, men vi får väl se. det första jag vill säga när han kommer inom dörrarna är. jag älskar dig. (låt oss inte förstöra varandra.)
känns sjukt jobbigt med måndag imorgon. att måsta ta tagi vardagen igen. ärenden och saker som måste fixas. jag vill bara vara kvar här, i det här tillståndet.
kom precis hem från teater med svärmor och hennes kompis. vi såg 'scener ur ett äktenskap'.
jag känner mig lite borttappad. många tankar som snurrar i skallen. ganska skönt att komma hem till en tom lägenhet, och bara vila i tiden lite. låta saker bero.



gick hem från stan, trivdes. sjukt fint promenadväder ikväll. förutom blåsten då. 
100 tusen måsar på gräset vid älven.






man kan ju inte annat än trivas, när kockan är halv 8 och solen bländar genom linsen.


har hunnit med mycket i helgen. träffat bästa sofie, 3 rätters på taj mahal, storstädat lägenheten, orkat med ett par promenader i vårvädret, skrattat och njutit, teater med svärmor, fått oväntat besök, myst med föräldrarna, sett martin spela fotboll, sett film, sovit, och lite annat..



och nu väntar jag hem martin snart, efter fotbollsfinal. vi hade bestämt pizza och filmmys ikväll, men vi får väl se.

just nu vill jag bara kramas.

känns sjukt jobbigt med måndag imorgon. att måsta ta tagi vardagen igen. ärenden och saker som måste fixas. jag vill bara vara kvar här, i det här tillståndet. jag vill bara va.

katter vill inte bada!





Konrad har varit ute på sitt vanliga rövarstråt såhär på kvällskvisten. Han kom in skitigare än vanligt, mycket skitigare än vanligt. efte att ha försökt gnugga bort leran med en handduk insåg jag att här krävdes vatten.. hm. resultatet? en katt som fortfarande är skitig, och nu har vi ett skitigt badrum oxå. tillslut stängde jag dörren och lämnade honom åt sitt öde en stund.. det kanske går bättre när det har torkat...





ikväll blev det grillat till middag. inte helt fel.


imorgon äre dags för veckans sista arbetspass och jag är sjukt peppad på vara ledig! har inte så mkt planerat i helgen, eventuellt däckbyte, se martins fotbollsmatch, träffa lite vänner.. men inget är bestämt. 


nä, kanske bäst att se hur det går för kattskrället, katter ska ju vara renliga djur, men ja vettefan. och städa badrummet var det oxå ja... puh.

förändringar

idag fick jag brev från försäkringskassan. finally. jag kommer få vara ledig från den 4e maj till den 22a juni,.. och sen de sista tio dagarna får jag väl ta ut mammadagar eller något liknande. känns hiiimla bra alltså. fast jag tycker att allt om har med försäkringskassan äär förvirrande. det känns som att dom har försökt göra det så enkelt som möjligt, men inte riktigt lyckats och jag snöar in på konstiga formuleringar och bestämmelser. man vill ju få ut så mycket som möjligt utav det och är rädd för att gå miste om något. ska be carola om hjälp ikväll när hon kommer och ska n till chefen nästa vecka. känns jobbigt om man kommer stå någon månad utan inkomst, så mycket utgifter som jag har och kommer att ha. när dom har så långa handläggninstider oxå.
känns iaf skönt att få vara ledig, hur mycket jag än skulle inbilla mig själv att det är bra att jobba och att jag ska kämpa på och skulle ställa sjukt höga krav på mig själv att jag ska jobba in i slutet, så vill jag bara vara ledig. vet att jag kommer ge mig själv skuldkänslor, men jag tror det är väldigt viktigt för mig att jag tar till vara på den här tiden och bara är, och försöker förstå vad som egentligen händer.
jag saknar maja. jag saknar mina vänner som har flyttat, eller som jag har förlorat kontakten med. vänner som numera är som bekanta. --linjer har suddats ut och vänner som jag hade förut känns numer som bekanta, och vissa bekanta känns mer som vänner. om dom bara hade bott närmare. om folk kunde ge fan i att flytta och må bra på andra ställen och bara bo kvar här, i min stad. tänk om man fick vara så självisk. tänker tillbaka på mitt eget liv för några år sedan då en flytt söderut låg på tapeten och inte alls kändes främmande. lockande. tänk vad annorlunda saker kunde sett ut. jag tycker absolut man ska göra vad som ligger rätt i tiden, och passa på, ta chansen när man får den. så länge man mår bra av det och inte tappar sig själv i hela karusellen.
min umgängeskrets har minskats rejält iom flyttar och förändrade förhållanden. vissa förändringar är kanske inte helt av ondo, men jag känner mig ensam. jag antar att dom här ensamhets känslorna kommer med graviditeten oxå, och det hade känts lättare om man hade npgon, kände någon som också var gravid som man kunde dela allt med. börjar känna mig stressad över det här med mammagruppen, att v inte har fått någon kallelse än.. det är ju inte så länge kvar nu menar jag. ringde dit förra veckan och dom sa att det skulle komma en kallelse, men jag börjar tvivla på det igen. lite stressad som sagt. och lite irriterad.
läser majas blogg ch det känns som att hon glider ifrån mig mer och mer. hon skriver att hon trivs så himla bra att det bara blir bättre och bättre typ och jag inser att hon verkligen håller på att skaffa sig ett liv därborta, och att jag förlorar henne mer och mer. det är ju jättekul att hon trivs, och hon är i den åldern då det är helt rätt att göra något sånt. men om jag får töänka på mig själv så vill jag ju bara att hon ska vara här med mig, och dela detta med mig. ensam som sagt.
är så otroligt tacksam för martin. tänk att ha en sån ork och ernegi att ta hand om mig, ignenting är omöjligt liksom. säg till om du vill ha något. ska jag göra det där för dig? jag hämtar det, sitt kvar, jag gör det där. ska jag laga mat åt dig? kom här och lägg dig och vila. och allt utan att jag ens behöver be om det. det betyder så mycket att jag bara vill svämma över av tacksamhet. jag försöker verkligen att inte utnyttja det, och visa hur mycket han betyder för mig. tänk vilken tur man har, som har det såhär, en eloge till alla ensamma mammor därute, och ensamstående föräldrar. i salute you.
och nu kommer våren. då allt blir lite lättare.man slipper tunga jackor och skor, slipper sitter och huttra i bilen i 25 minusgrader och banna varför man aldrig gjorde slag i saken och flyttade den där gången man hade chansen.
jag är ändå glad att saker ser ut som dom gör idag. saker och ting har lett fram till pyret som just nu ligger i min mage och snusar. jag är glad att jag har bott i stockholm, är glad över att jag har gjort en lång resa utomlands, har bott i kollektiv, gått färdigt skolan och samtidigt jobbat sen jag var 15. jag har verkligen lekt av mig, och jag har kommit till en plats då det är meningen att jag ska finna ro. nu är det upp till mig att ta vara på allt.


igår fick jag brev från försäkringskassan. finally. jag kommer få vara ledig från den 4e maj till den 22a juni,.. och sen de sista tio dagarna får jag väl ta ut mammadagar eller något liknande. känns hiiimla bra alltså. fast jag tycker att allt som har med försäkringskassan att göra äär förvirrande. det känns som att dom har försökt göra det så enkelt som möjligt, men inte riktigt lyckats och jag snöar in på konstiga formuleringar och bestämmelser. man vill ju få ut så mycket som möjligt utav det och är rädd för att gå miste om något. ska be martin eller nån om hjälp att fylla i och ska in till chefen nästa vecka. känns jobbigt om man kommer stå någon månad utan inkomst, så mycket utgifter som jag har och kommer att ha. när dom har så långa handläggninstider oxå.


känns iaf skönt att få vara ledig. hur mycket jag än skulle inbilla mig själv att det är bra att jobba och att jag ska kämpa på och hur än jag skulle ställa sjukt höga krav på mig själv att jag ska jobba in i slutet, så vill jag ju bara vara ledig. vet att jag kommer ge mig själv skuldkänslor, men jag tror det är väldigt viktigt för mig att jag tar till vara på den här tiden och bara är, och försöker förstå vad som egentligen händer.



jag saknar mina vänner som har flyttat, eller som jag har förlorat kontakten med.
--linjer har suddats ut och vänner som jag hade förut känns numer som bekanta, och vissa bekanta känns mer som vänner. om dom bara hade bott närmare. jag tänker ibland att om folk kunde ge fan i att flytta och må bra på andra ställen och bara bo kvar här, i min stad. tänk om man fick vara så självisk! tänker tillbaka på mitt eget liv för några år sedan då en flytt söderut låg på tapeten och inte alls kändes främmande. mest bara lockande. tänk vad annorlunda saker kunde sett ut.
jag tycker absolut man ska göra vad som ligger rätt i tiden, och passa på, ta chansen när man får den. så länge man mår bra av det och inte tappar sig själv i hela karusellen. jag är glad för mina vänner som tar tag i sina liv och gör vad dom känner för.


min umgängeskrets har gått upp och ner och senaste tiden minskats rejält iom förändrade livsförhållanden. vissa förändringar är kanske inte helt av ondo, men jag känner mig lite ensam ibland. samtidigt vet jag ju att det blir bättre, att man kan ha såna perioder. jag antar att dom här ensamhetskänslorna kommer med graviditeten oxå, och det hade känts lättare om man hade någon, kände någon som också var gravid som man kunde dela allt med. börjar känna mig stressad över det här med mammagruppen, att v inte har fått någon kallelse än.. det är ju inte så länge kvar nu menar jag. ringde dit förra veckan och dom sa att det skulle komma en kallelse, men jag börjar tvivla på det igen. lite stressad som sagt. och lite irriterad.


är så otroligt tacksam för martin. tänk att ha en sån ork och ernegi att ta hand om mig, ignenting är omöjligt liksom. säg till om du vill ha något. ska jag göra det där för dig? jag hämtar det, sitt kvar, jag gör det där. ska jag laga mat åt dig? kom här och lägg dig och vila. och allt utan att jag ens behöver be om det. det betyder så mycket att jag bara vill svämma över av tacksamhet. jag försöker verkligen att inte utnyttja det, och visa hur mycket han betyder för mig. tänk vilken tur man har, som har det såhär, en eloge till alla ensamma mammor därute, och ensamstående föräldrar. i salute you.


och nu kommer våren. då allt blir lite lättare. man slipper tunga jackor och skor, slipper sitter och huttra i bilen i 25 minusgrader och banna varför man aldrig gjorde slag i saken och flyttade den där gången man hade chansen.


jag är glad att saker ser ut som dom gör idag. saker och ting har lett fram till pyret som just nu ligger i min mage och snusar. jag är glad att jag har bott i stockholm, är glad över att jag har gjort en lång resa utomlands, har bott i kollektiv, gått färdigt skolan och samtidigt jobbat sen jag var 15. jag har verkligen lekt av mig, och jag har kommit till en plats då det är meningen att jag ska finna ro. nu är det upp till mig att ta vara på allt.








längtan



Idag är det en ledig dag. Jag väntar otåligt på att brevbäraren ska komma med brev från försäkringskassan, så att jag får veta om jag får min havandeskapspenning. Jag har begärt ledigt från den 2 maj. Det här känns mer och mer aktuellt, kommer inte att klara att jobba så mycket mer med min onda rygg... Men idag är jag som sagt ledig, och får vila lite :) Fick just veta att min syster och familj kommer förbi en stund ikväll för att fira mig i efterskott. Så nu ska jag ta tag i att plocka undan lite, och se över fikat!



Grått och trist väder idag, och bara 3 grader varmt. Annat var det igår, då termometern i bilen steg ända upp till 17! Wohoo! Jag längtar så otroligt mycket, speciellt efter att få åka ut till stugan, träffa mamma och pappa och vara ute på landet. Min stora stora kärlek är pappas hemställe. Oändliga vidder av grönska och tystnad. 











Snart kommer jag!



ensam hemma

Ensam hemma igen. Lyxade till det med kräftröra, avokado, sallad och nygräddade baguetter till middag. Och ett glas alkoholfritt vin. Nu hoppas jag att bäbisen hjälper mig att äta, är sjukt mätt!


Igår firade vi min födelsedag, i efterskott. Det blev entrecote på Plaza, en stor godispåse från Sega råttan och sen en biofilm, "I am number four". Riktigt mysigt alltihop, förutom bion. Filmen var actionaktig, och bäbisen i magen var inte riktigt förberedd på det eller den höga ljudnivån. Det var sånt himla liv inne i magen att jag trodde jag skulle vara tvungen att avbryta och gå hem,.. Jag kämpade ändå till slutet, men det kan jag säga, att inte blir det nå mycket mer action på bio på ett tag!


Martin är på jobbfest.. och nu är det väl egentligen past my bedtime om jag ska orkar stiga upp klockan 5 imorgon bitti, men det är ju så otroligt tråkigt. Samtidigt vet jag ju att jag kommer somna så fort jag lägger huvudet på kudden. En stor fördel, och nackdel med att vara gravid. 


Spenderade torsdagen med mamma, vi tittade runt i flera timmar på bäbisgrejer. JAg köpte mjuka fleecefiltar och nappflaskor :)






lata fredag




Idag har det varitn en riktig slöardag. Var hos tandläkaren i förmiddags och lagade hål, och efter det var jag så slutkörd mentalt pga min tandläkarskräck, så det har tagit mig hela dan att vila. Det kanske låter löjligt men jag tar mig inte ur det.

Jag önskar bara att jag kunde tillåta mig själv att slappna av mer, men det är alltid en massa måsten och borden. Även fast det har varit en dag i soffan så är jag inte riktigt nöjd inombords för att jag itne fått något gjort. Jag borde vara nöjd över att jag varit ledig idag, det har varit fint väder och jag har varit ute på promenad. Och fått slappa hemma.


Har fått njuta av Martins jättegoda pasta carbonara, när bedövningen släppte, och sen blev det 5 kakor på det. Inte en, utan 5. Ojoj. Ikväll ska vi nog ut och äta middag, tur det är ett par timmar dit!




påminnelse




Note to self:

Jag är bra.

lilla du





tänk att jag ska bli mamma. tänk att jag snart är mamma. tänk att det ska vara så svårt att förstå. att jag ska bli mamma!


jag undrar så, hur du ser ut, lilla du.



Lilla Du Därinne
- av Lycke

Lilla du därinne
Jag undrar så vem du är
Att jag vet så lite om dig
fast du redan är här!

Är det dina tår jag känner?
Ditt hjärta jag hör slå?
Är det sant att du har ögon och naglar
och en mage att pussa på?

Jag vet så lite om dig
fast du redan är här.
Men jag älskar dig som tokig 
Vem du än är!




ingen vanlig dag!


Sjönk precis ner i soffan, och känner dom vanliga rörelserna i magen när jag lägger upp benen. Tittar ner på magen, och ser att det rör sig! Vilken känsla. 




Hur som helst, idag är det ingen vanlig dag! Vaknade upp tjugo minuter innan väckaren ringde av att jag mådde illa och var inte alls sugen på frukost. Hade just drömt att jag åt en hel kyklingpaj och hade smaken kvar i munnen.


Martin stiger upp och kommer in med det stora paketet jag har spanat in i klädkammaren, en kaffemaskin! 










En bra start på en ovanlig dag. Sen dess har jag hunnit med lite knäckning hos sjukgymnasten, handling och städning, och klockan är bara tjugo över 10. Väntar besök av mamma och pappa, ska vila lite nu och fortsätta se på när magen rör sig. :)










tomhet







är allt som ryms nu
RSS 2.0