kom ut nu!



otålig!

jag vill att det ska starta nu! hade verkligen hoppats på ett junibarn, även fast jag vet att det är osannolikt. sitter och läser på olika forum och hemsidor om barn som ploppar ut hit och dit och blir helt hjärntvättad. jag vill oxå! tanken på att det kan vara ett par veckor kvar gör mig så nedstämd. 

inatt har jag knappt haft några känningar alls, och var så besviken när jag steg upp ur sängen imorse. idag har vi iaf fått lite gjort, ätit mysig frukost ute i solen, köpt nya fotbollsskor till martin och varit på ntf och hyrt bilbarnstol. det blev en grön.... :)

martin har åkt till jobbet nu och jag ska sluta klaga och sätta mig i solen och försöka njuta av sommaren!

belåten


midsommar firades med stugliv, som dom flesta andra helger nu på sistone. vi hann med både min familjs stuga och martins pappas stuga. riktigt härligt och vi har haft hur trevligt som helst. midsommarafton regnade det hela dagen och hela kvällen så det var ju lite tråkigt.. men samtidigt passar det bra med regn ett sånt här år, när jag inte kan vara med i femkamp, brännboll och alla andra lekar som brukar utövas.


nöjd och belåten efter helgen slappade vi i soffan igårkväll och det var som en dröm att få somna i sin egen säng.  nu ser vi fram emot martins semester, bara 4 dagar kvar nu tills vi får vara lediga tillsammans. längtar!


vi hann med lite allt möligt i helgen och jag är stolt över mig själv som orkade hänga med på två fisketurer. fantastiskt fint. 



martin och calle.







mina förvärkar blir allt kraftigare men fortfarande osammanhängande. väntar och längtar efter att få se vårt barn och hoppas att det inte dröjer allt för länge. jag vill verkligen slippa gå över tiden men det börjar dra ihop sig. börjar bli lite otålig samtidigt som jag fortfarande är nervös och skräckslagen. för varje förvärk eller sammandragning hoppas jag att det ska fortsätta med en till, göra liite ondare nästa gång, eller att vattnet ska gå. fast jag vet ju att jag säkert kommer ligga där tillslut och ropa på mamma, vilja ge upp, och helst av allt bara skita i allt och gå hem för att det gör så ont.

oförberedd men redo, så känns det!




nu blir det ett avsnitt av true blood.. och äppelpaj!




klumpar

hej klumpfot



sommarvärmen har kommit tillbaka vilket är helt underbart, fast inte för mina stackars ben och fötter som nu inte längre är ben och fötter utan bara klumpar.

jag målade tånaglarna och filade hälarna för att försöka må lite bättre, men det såg mest bara ännu mer komiskt ut. ikväll tog jag ett skönt svalkande fotbad i älven, men det resulterade bara i att klumparna blev röda.



igår skrattade vi hysteriskt när jag la upp mina fötter på soffan efter en heldag. det ser helt absurt ut.
ett hysteriskt skratt som för min del efter en liten stund gick över i hysterisk gråt. 
-tur att martin är van mina humörsvängningar. från noll till hundra och sen tillbaka igen. 

synd är att det har varit mer svängningar neråt på sista tiden,.. fast ikväll vid middagsbordet fick jag ett frispel och kunde inte sluta fnissa.. det flög mjölk, tårar och pannkakor åt alla håll. härligt. 
dom säger att man kan vara lite extra humörsvängig strax innan en förlossning... 
jag hoppas på det.

chokladbryderier



Usch vad jag har gått upp mycket i vikt dom senaste dagarna. senaste veckorna. det har bara exploderat, och speciellt magen då. barnmorskan höll med mig idag, hade ett sf-mått som ligger ganska högt på kurvan. fast inget att oroa sig för, hon trodde inte att bäbisen var speciellt stor ändå. och nu är det en och en halv vecka kvar till bf. 



jättesugen på massa godsaker är jag. frågan är ju, ska jag tröstäta lite choklad, eller hålla mig?


kanske gå ut på en promenad?
kanske baka lite kladdkaka?

på ett sätt känns det som att jag ska passa på att äta godis nu när jag äter för två, men på ett annat sätt vet jag ju att det jag går upp måste jag ju gå ner igen.



ska börja med att äta middag, så blir nog suget mycket mindre.  

eller?

om att vara rastlös





Hade tänkt dra en rejäl sovmorgon idag, som vanligt, men i samband med att martin åkte på jobbet kom förädrarna förbi med konrad. han har varit i stugan sen i söndags när vi åkte därifrån, det blev trångt i bilen när vi skulle till stan eftersom vi åkte förbi min syster och hämtade barnvagnen vi ska ha. tur man har (han och vi) som har snälla föräldrar som inte har något emot att ta hand om honom ett par dar. och där ute går det verkligen ingen nöd på honom.



har man inget att göra så kan man ju alltid skaffa sig... i söndags tyckte han det var dags för ett nytt äventyr. han klättrade upp för tallen, såg ut som en sån där teleoperatör som klättrar uppför stolpar, och spatserade på gungställningen ett slag.



sen blev det helt plötsligt jättespännande när det så lägligt var uppsatt en fågelholk precis där. 





hela familjen blev engagerad. holken hade sett sina bästa dagar och hade inte hållt för konrads vikt, pappa fick försöka distrahera honom så han inte skulle hoppa dit. martin kom med en stege, men då tyckte han det var smart att hoppa på lekstuge taket och eftersom det är plåttak där så gled han baklnges ner, och stötte lilla svansen. 

ja herregud. 

nu ska jag iväg, har haft världens segaste start på dan men det får bli ändring på det nu. i med lite soppa och sen ska jag följa mamma på affärn. 


för varmt för mitt eget bästa



åh jisses, jag tror jag får värmeslag! lite obefogat eftersom det bara är 14 grader utanför fönstret, men vad gör det när vi har så varmt inne... inga element igång men ändå upp mot 25 grader. tog just en dusch som jag trodde skulle vara svalkande och skön, och det var den väl, tills jag kom ut igen.
har varit nere i en rätt lång svacka på sistone. litegrann som en höstdepression, vilket även det är obefogat då det är sommar och det är då jag brukar må bra. idag har jag iaf tagit tag i sakerna som låg lite i vägen för mig så det känns jätteskönt och avslutade dagen med en promenad i kvällssolen (vilket efter ett tag blev mer som en vaggning istället för en promenad ;)). nu ska jag försöka att se fram emot vad denna sommar har att erbjuda i alla dess former. vi har suttit och planerat lite inför Martins 30 årsdag och det känns kul, ska försöka att inte ta på mig för mycket bara, det blir lätt så.

senaste tiden har magen bara exploderat, ska se om jag kan få till någon bra bild imorgon, och jag undrar hur detta ska sluta?! 

nu ska jag mysa isäng, och hoppas på att jag vaknar inatt av att en liten bäbis vill ut. önsketänkande, ja. 


måndag igen



Måndag,.. och en sån där ta-tag-i-saker-dag. usch! ringa försäkringskassan, skicka jobbiga mejl, diska och annat nödvändigt ont. vill helst bara ligga i soffan och se serier. sover sjukt mycket, är alltid trött. fast jag tänker att det är bra, och att jag är lyckligt lottad som kan sova. och jag antar att sömnbrist kommer hägra dom närmaste månaderna och det är bra att jag ligger lite på pluskontot nu :)

nu kan jag itne dra ut på det här mer, sätt igång.

tid




Åh herregud, 17 dagar kvar till beräknad förlossning. SJUTTON DAGAR. sjutton, ett sju, tio plus sju, två veckor och tre dagar. SJUKT SNART. 

Får lite panik som jag försöker skjuta bort. 





För egentligen vill jag ju att du ska komma NU.




Och jaaa, jag vet, jag kommer säkert att gå över tiden, eftersom det är mitt första barn. det är enligt statistiken 3 av 10 barn som kommer innan beräknat datum och 7 av 10 som kommer efter (vid förstagångsföderskorna), men... 

Känner mig väldigt redo, och väldigt ickeredo. väntar med spänning och känner efter lite extra för varje gång jag får ont i magen, och tänker att nuärdetkanskedags.



Nä, ska försöka ge mig på det här med pannkakor så länge, har sjuka cravings,..

glömsk



Blandade känslor idag. Tråkigt att vara ensam hemma för det första, men har gjort undan lite grejer som legat och tryckt i bakhuvudet. Jag har blivit så fruktansvärt förvirrad den senaste tiden! Vet knappt vilken dag det är och ännu mindre vad jag ska göra eller har inplanerat. Konstigt att man måste köpa en almanacka när man är ledig! Jag skyller på graviditeten,.. :)

Så, skönt att jag fått gjort lite saker, men känner mig samtidigt stressad över att det är något jag glömt. Drömmer mardrömmar på nätterna om att jag glömmer viktiga möten, födelsedagar och alltid är sen. Blandar det med drömmar om förlosningar och vatten som går... 

Det är tydligen tivoli i stan, man kanske skulle ta sig en svängom i någon karusell så bäbisen bestämmer sig för att titta ut?


Nåja, nu ska jag röja lite här hemma.


Just ja, det gick bara bra på ultraljudet, en intelligent bäbis som har förstått detta med att lägga sig med huvudet neråt. Det blev tyvärr en extremt kort undersökning och skärmen fungerade dåligt så vi fick knappt se vårt pyre, men skönt att veta att allt är bra. Vi hade hoppats på att få veta vilket kön det är på bäbisen meeeen den som lever får väl se....

det blir en dag på stranden



Har haft en himla fin dag idag, med bästa Maja som överraskade med att redan vara hemma. :)



Hoppas på en lika fin dag imorgon.


Fick tid för lägeskontroll på spec mödravården kl 08 imorgonbitti, det blir spännande. och jag är som inte så orolig, det känns skönt. 

nu ska jag diska och sen äre dags för dagens andra dusch. martin har fotbollsmatch ikväll, och termometern visar... få se nu... 25 grader i skuggan, vad roligt för dom. jag antar att det inte bara är jag som kommer vara uttorkad ikväll!

ett missat samtal



Jaha, nu börjas det... det här med att inte svara i telefon och folk får panik och tror att man är på bb. 


Var hos barnmorskan idag. allt såg bra ut som vanligt, jätteskönt. men hon var dock inte lika säker på att bejbin låg i rätt läge så vi blir skickade på ultraljud igen. inget som jag oroar mig över, känns mest roligt att få se pyret igen, resten tar jag som det kommer. försöker iaf. :)

supervarmt idag igen, termometern visar över 20 grader och klockan är kvart i tio. sinnessjukt. fötterna sväller, benen sväller, inga kläder passar, uttorkad och dricker 20 liter vatten, kissnödig hela tiden and so on. men vilken fröjd att det är sommar, jag njuter. har planterat mer blommor och ätit frukost, lunch och middag utomhus.

vi fick som sagt hem barnsängen i söndags. på söndag kommer martins mamma hit, hon har köpt sängkläder och ville hjälpa till att bädda. inte mig emot :) hon tycker nog det är extra roligt när vi har tagit sängen som hon låg i då hon var liten, och som gått i arv. 

det blev lite trångt i sovrummet men mysigt. kändes jättekonstigt att det helt plötsligt stod en liten säng där. bara sådär, och väntar. som att vi bara ställt ut en extrasäng för att vi ska ha gäster, va barnvakt eller liknande. tänk att vår lilla bejbi ska ligga i den! det gör mig så förundrad att jag vill gråta en stund. tänk vad livet förändras, och att det ska vara så svårt att förstå. jag känner mig så lycklig, men samtidigt är det så skrämmande. sentimental. ibland känns det som att det är en gammal vän jag kommer att få återse, att hej är du äntligen här nu, vad jag har saknat dig, jag visste att det var du hela tiden.

det här är en känsla jag verkligen unnar alla människor. så mycket kärlek åt något man inte ens har sett... en underlig känsla. min känsla. mitt barn. gjord av mig. 


och här ska du bo.








som att vi bara ställt ut en extrasäng för att vi ska ha gäster, va barnvakt eller liknande. tänk att vår lilla bejby ska ligga i den! det gör mig så förundrad att jag vill gråta en stund. tänk vad livet förändras, och att det ska vara så svårt att förstå. jag känner mig så lycklig, men samtidigt är det så skrämmande. sentimental. ibland känns det som att det är en gammal vän jag kommer att få återse, att hej är du äntligen här nu, vad jag har saknat dig, jag visste att det var du hela tiden.
det här är en känsla jag verkligen unnar alla människor. så mycket kärlek åt något man inte ens har sett... en underlig känsla. min känsla. mitt barn. gjord av mig. längtan.

tröstlöst


Ibland ser jag inte det roliga i att ha katt... när man får se såna här syner och undrar vart han gömmer sig, och hur skitig han är. 




Den här gången hade han smygit in i barnsängen och invigt den. Tur att vi inte har hunnit bädda...




För att sen belägra vår säng. Tänk vad en helg på landet kan göra för tröttheten.


fördelar



Tänk att i år hann jag verkligen vara med om när häggen blommade. Har gått omkring och njutit i flera veckor nu av doften och blommorna. Hägglukten är för mig som en drog, och jag kan inte få nog! Jag antar att den framkallar känslor inom mig som gör att den blir oemotståndlig. Ända sen jag var liten har jag tyckt om den, när häggen blommar då nalkas sommaren och jag blir lycklig.



I helgen åkte Sofie till min syster i Robertsfors för att hälsa på. Martin kom med bussen i lördags så jag hämtade upp honom och sen åkte vi oxå dit för att grilla och umgås lite. När vi kom dit var dom i full fart att stapla ved, dom har 3 års förbrukning som dom måste få iordning innan vintern kommer igen. Skönt när det är färdigt och slippa att ens tänka tanken på ett par år sen.. Det finns ju vissa fördelar med att vara gravid, det här är en!


Jag umgicks lite med barnen och var mentalt stöd, medan Martin tog på sig handskarna och fick "hugga" i och hjälpa till :)






Vi åkte hem sent på kvällen, trötta och mätta. Stannade av hos min andra syster och Martin drack ett par öl till innan vi tog oss hem till mamma och pappa och vår säng.






Jag är så glad att jag inte är allergisk och kan njuta av alla åkrar, gräsmattor och blommor som slår ut. Friheten att bara kunna öppna dörren och gå ut i skogen eller ut på åkern och andas är helt fantastisk och läker en trött kropp och själ. Sen att man har världens bästa föräldrar gör ju inte saken sämre. Det låter som en klyscha jag vet, men det är få saker jag uppskattar så mycket som mina föräldrar som alltidalltidalltid är där för mig, oss. Pappa har hunnit bli över 70 och mamma 66, och vi är nu, med vår bäbis på g, 15 stycken i familjen. Jag hoppas vi får många fler år tillsammans. 



back in town



Radiotystnaden är över, jag är tillbaka i stan igen efter spenderat helgen i stugan, som vanligt. Ja, Martin och Konrad är ju oxå hemma förstås. fräknar på näsan och brända axlar. ja älskar det.

nationaldagen firade vi i solen i stugan med plättar och glass, kaffe, melon och saft. började dagen med en skogspromenad men den vanliga sträckan var så himla tung att gå idag. nu när vi kom hem stod det en liten barnsäng och väntade på oss vid ytterdörren, svärmor har varit och hämtat den i sundsvall hos martins kusin. så det har vi gjort sen vi kom hem, möblerat om i sovrummet. :)

nu blir det en efterlängtad dusch och förhoppningsvis lite glass och en film efter det. 







ditt och datt








Såhär cool var min yngsta systerson Calle när han fyllde 4 år förra helgen, och just hade fått en tatuering. 



Självklart fick ju bröderna oxå varsin. 



Jonas har oxå fyllt år, fick en t-shirt med "pappas lärling" på, och ett par snickarbyxor och var jättestolt. Hans systrar fastnade dock inte på bild.. 



Har fått och fått låna en hel höög med bäbiskläder. Carola kom med en papperspåse från icamaxi full med kläder, som jag satt och sorterade igår. Och självklart trodde ju Konrad att vi skulle leka. 

Jag har blivit så himla skakig, kan knappt hålla i en kamera längre.. Iaf, kläderna har hamnat i garderoben, och på måndag får vi hem vaggan till lilla knodden. Det är jättefint väder ute ikväll och jag skulle vilja gå på långpromenad och rensa tankarna, men det är inte ens värt att försöka. Har varit ute och rört på mig tillräckligt idag. Nu ska jag fika, och sen slå in födelsedagspaket. För imorgon ska ajg iväg på födelsedagskalas. IGEN. Fast man ska väl inte klaga, det är bäst att äta tårta medan man har nått att skylla på :)
RSS 2.0