Oväntat ledig

Fredag, och jag blev färdig med veckans skolarbete i tid. Till och med lite för tidigt!

Det har lett till att jag känner mig lite bortkommen.. Vad ska jag göra med den här plötsliga egentiden som dök upp helt oväntat! Det finns så mycket jag skulle vilja göra, gå ner i förrådet och hämta bäbiskläder, städa, måla hatthylla, sätta upp hyllor.. Men foglossningar sätter stopp för allt. 

Jag brukar även ha en hel lista på att-göra saker som jag alltid släpar efter med, men idag verkar den som upplöst. 

Nu ska jag sätta igång lite bra musik och ta en långdusch och bara njuta av mitt eget sällskap tills sambon slutar 14.30 och vi ska hämta lillan. Inte helt fel!


Denna fina blomma fick jag av lilla mamma när vi var ute och fikade i veckan. Kaffe, wienerbröd och blomma, det gjorde min dag!


En bok om min dotter.



Är det något jag verkligen är glad över att jag gjort, så är det denna...
Boken om Ellen.

Jag vet inte riktigt varifrån jag fick iden, men jag hade så mycket jag ville skriva ner, och framförallt minnas- när Ellen var liten.
Jag fick överallt höra att första tiden med första barnet var så speciellt, och jag kände väl själv att detta vill jag inte gå miste om. 

Jag vet ju också hur fort man glömmer. Så många gånger jag frågat min mamma, mina systrar och andra kvinnor i min närhet om deras upplevelser kring vissa händelser men ofta fått halvdana svar tillbaka. Nu när snart 3 år har gått sen min första förlossning befinner jag mig där själv.
Hur gick det egentligen till?

Det känns himla kul att jag kan gå tillbaka och läsa om mina första dagar som mamma, om än det vissa dagar är väldigt sparsamt beskrivet så krävs det inte mer för att jag ska komma ihåg...

När ett år hade gått och alla dagar var gjorda har jag fortsatt att skriva viktiga datum, när första tanden dök upp, när hon lärde sig prata, roliga citat osv. 

Ellen ska få boken den dagen hon själv blir mamma. 




Fredag

Idag var Ellen hos tandläkaren för första gången och det gick alla tiders! Hon var så himla duktig i pappas knä, gapade stort och visade alla sina fina tänder. Skönt att vi kunde åka båda två, även om det är på en mottagning där svärmor jobbar, då jag lider av tandläkarskräck. Det blev lite terapi för mig, få sitta på sidan om ocj bara titta på alla saker.

Imorgon har jag blivit lovad några egna-timmar. Jag har varit ensam alla kvällar denna vecka och blir det även imorgon så mitt mål är att följa med en vän ut på loppis-runda på dagen imorgon. Hoppas på fynd som kan förgylla min dag!

I eftermiddag när vi blev ensamma har vi bakat chokladbollar och muffins, sett film, badat och läst sagor. Ellen ville prompt att jag skulle hoppa ner i badkaret med henne men fogarna värker så hemskt så jag hade nog inte tagit mig upp igen om jag gjort som hon ville. 

Nu är jag i v 30 och det känns som att magen ökar flera centimeter i omkrets för varje vecka. Vinterjackan jag just köpt är snart för liten och garderoben är snart obefintlig. Så stor som jag är nu var jag nog inte förrän riktigt i slutet förra gången. Tänk vad tiden går, och tänk att vi ska vara med om detta ofattbara igen...

Nu sover äntligen lillan och jag måste sätta mig med skolarbete, suck. Men sen blir det slappande i soffan tills sambon kommer hem!





Tillbaka till ruta ett

Så var det äntligen torsdag och det är sista kvällen vi är ensamma här hemma. Och det tackar jag för. Ellen var tillbaka på dagis redan igår men idag har hon fått något återfall och hennes mage är inte alls som den ska! Stackarn...

Om allt går väl inatt ska vi ända försöka ta oss iväg tidigt, hon ska äta frukost på dagis för första gången sen vi bytte och jag ska till vårdcentralen för att göra glukosbelastning. Klockan 08.00 ska jag dricka ett par deciliter sockerlösning och sen sätta mig i väntrummet för att se hur kroppen tar det. Det blir ett ordentligt kvällsfika ikväll för att jag senare måste fasta tills imorgon fm. Jag vill bara få det gjort!
När jag var gravid med Ellen och gjorde det blev jag så illamående över att först fasta och sen hetsdricka socker..

Jag ska försöka tänka positivt, imorgon är det ju fredag och även om jag ligger efter med skolarbetet så ska det bli såå skönt att vara 3 (eller ja 4) igen!


Emotionell

Jag var lite nervös inför denna vecka då Martin är i Karlskoga på jobb mån-fre. Vet inte vad jag var nervös för men hormonstinn som jag är kändes det som att han skulle vara borta en månad istället för en vecka. 

Tyvärr så har jag haft lite otur dom här första dagarna då lillan varit lite spak. Typiskt nog så hann Martin bara precis ut genom dörren kl 06 då lillan började vrida sig i sängen och klaga på magont. Det blev ett par blöjbyten innan det lugnade ned sig och idag har hon mått bättre. Vi håller tummarna!

Imorgon ska hon på dagis och sen blir hon upphämtad av farmor som tar med sig henne på bio för första gången. Bamse och tjuvstaden. Det blir spännande att höra hennes reaktion. Jag ska spendera dagen med att försöka plugga igen lite av den tid jag missat hittills i veckan. Och städa, och handla, kanske byta gardiner, bära ner kartonger till förrådet.
Det är ungefär här jag glömmer bort att jag är gravid. 
Det kommer alltså sluta med att jag påbörjar allt detta och måste sedan lämna allt i en enda röra då jag inte inser mina begränsningar. 
Jag ser i alla fall fram mot lite egentid imorgon! 

Sen dom här hormonerna alltså... Hittills i graviditeten har det gått relativt bra med humörsvängningarna då dem har befunnit sig på ganska samma nivå hela tiden. Men alltså senaste veckorna, och igår framförallt.. Hur kan man gråta så mycket? 

Det blev många undangömda tårar när Ellen inte såg på så hon inte tror att jag förlorat vettet alldeles..
Idag har jag varit mer sansad. Och försöker att inte känna efter så mycket.

Det blir nog bra det här! 


Jag ska bara...

Ibland känner jag mig som en Alfons Åberg-mamma. Ellen frågar mig om något och jag svara med -...Jadå, jag ska bara... 
Det kan handla om vad som helst. Hon vill att vi ska måla, jag vill städa undan i köket först. Hon vill att vi ska läsa bok, jag vill hänga tvätt först... 
Det är sådär när man tror att man alltid ska hinna med så mycket och alltid har tusen järn i elden på samma gång. Det har varit lite svårt att anpassa sig under graviditeten, att känna att något begränsar en, och jag har ofta kört på i samma tempo som förut men som sen slutat i sängläge.
Självklart kommer alltid Ellen i första hand men det måste vara nyttigt för henne också att man inte alltid kommer så fort hon ropar.

Hur som helst, i veckan när vi skulle gå till dagis kom hon på tusen andra saker att göra istället. 
- Jaa, jag ska bara skotta först!

Jaja, okej då.
:-)




En bulle i ugnen

Så har jag avverkat halva vecka 27 och det är 3 månader och ett par dagar kvar tills vi får träffa lill*n.

Idag har mitt tålamod prövats ytterligare då det verkligen känns som att den lilla där inne håller på att bona om. Det var rätt lugnt i söndags och igår, anar att det var för att jag själv tog det rätt piano när jag drabbats av magsjuka. Men nu är vi alltså igång igen, och tycker jag att det varit full fart tidigare, är det inget mot vad det varit idag. 

Hur ska detta sluta?



RSS 2.0