känslohav



Snart bär det av! Förhoppningsvis kommer vi iväg till stugan ikväll där mamma och pappa väntar. Och förhoppningsvis får vi imorgon träffa mina syskon med familjer. 


Ellen har varit så otroligt klängig dom här dagarna så jag har knappt fått något annat gjort än att kramats med henne. Men det gör jag ju så gärna även om det hade varit skönt att ha allt färdigpackat, färdighandlat osv långt i förväg. Det slår mig varje gång hon är såhär, att jag faktiskt är hennes mamma.. Jag tänker på hur ofantligt mycket min mamma betyder för mig, och att jag ska komma till att betyda lika mycket för någon annan (hoppas jag) är så svårt att greppa. Det är skrämmande.


Skrämmande på ett roligt sätt, men också på ett -vad har jag gett mig in i? sätt, för att det är så stort.


Just nu är det bara jag som gäller och jag ler inombords för att det är verkligen en speciell känsla att bli så favoriserad. Att se hennes lilla leende och höra hennes skratt, och veta att det är bara åt mig hon gör så här. Det går inte att beskriva.
Det är som något jag saknat hela mitt liv, jag har bara inte vetat om det förrän nu.


Samtidigt finns det andra känslor självklart, men som man inte pratar om så ofta. Som att man kan känna sig instängd och kvävd, och att det här lilla livet kan suga musten ur en när man inte fått sova eller äta eller ens bajsa i fred. Känslor som att nu får det vara nog - nu tar jag ett brejk! Men på något sätt orkar man ändå.


Just nu är det lite så, att jag är helt överväldigad av att vara mamma på alla sätt och kärleken och stoltheten bara rinner över. Men samtidigt är jag så trött och behöver en paus, och att få komma ifrån lite känns himla lockande.
- Men på något sätt orkar jag ändå.



Efter ikväll är Martin ledig i 9 dagar och vi ska ta igen lite förlorad tid efter allt julstök och kvällsskift. Vi är kvar i skogen till annandag och sen blr det stan igen och fira jul med Martins mamma och pappa senare i veckan. Nu har lillan precis somnat, Konrad håller på att vinna mot mig i arga leken, och jag ska packa ner lite julklappar.
Jag önskar er en riktigt God Jul, vart ni än befinner er! 



say what?



Förkylning pågår. Jag känner mig halvdöd och halvdöv, ska alldeles strax koppla ner och sen blir det en liten stund i soffan innan sängen. Ska försöka kurera mig innan helgen. Det är enerverande när man lever i en bubbla lite ovetande om världen och verkligheten utanför, och man inte kan lyssna och tugga samtidigt för tuggandet överröstar allt annat. Ett riktigt i-lands problem!

Idag har vi inte gjort många knop, hela familjen tog en gemensam powernap på förmiddagen och det behövdes verkligen. På eftermiddagen har jag och Ellen varit på bvc där det visade sig att hon gått upp bara 200 gr på en månad, så nu blir det projekt: lära sig att äta ersättning från flaska. Tur att Martin är ledig en vecka snart så vi kan hjälpas åt. 

Hoppas på vara friskare imorgon för då blir det en promenad till stan och dom sista julklapparna ska köpas. Wish me luck!


sammanfattning



Hela lägenheten behöver städas, och jag med den. 

I stugan var det ett par decimeter snö och en massa julkänsla. Vi har hunnit med mycket i helgen; baka pepparkakor, julstäda lite, hjälpa pappa i garaget, premiärköra skotern, dra upp skotern ur diket med bilen, hugga julgran och Ellen har fått träffa båda sina mostrar, farfar, farbror oh nästan alla kusiner, ja och alla andra förstås, ingen nämnd ingen glömd!. Tråkigt nog har jag åkt på en förkylning.. pssande nog så här innan jul. Men jag har hellre rinnsnuva och feber än magsjuka som också så passande brukar dyka upp nu. 

Här i stan är det mest slask, igår när vi kom hem var det snöblandat regn och plusgrader. Riktigt skönt att vi har fått garageplats!

I veckan ska jag förhoppningsvis få håret toppat och färgat, dom sista julklapparna ska köpas och slås in och jag ska packa inför julen. Det blir nog bra det här. 


kära dagbok



Bland det roligaste jag vet är att titta på lägenheter. Se planlösningar och drömma sig bort, låtsatsinreda och planera. Nu är det väl inte dags för oss riktigt än, vi trivs så himla bra här, men det är så roligt att titta bara. Det kommer kännas riktigt tråkigt att flytta härifrån och vi kommer nog aldrig att bo så bra med tanke på lägenheten, närmiljön och ja kvartersvärd.. Det enda vi saknar är ett extra rum, eller två. Och det är väl en av dom bra sakerna med Bostaden, att det finns nya lägenheter och planlösningar att titta på varje dag!

Idag har jag och Ellen köpt julklappar och jag är snart färdig med årets skörd. Varje år säger vi i min familj åt varandra att nu blir det mindre klappar. Jadå, det blir det, för nu har vi minsann inte råd och det är så svårt att hitta på något att köpa. Sen står vi där på julafton framför granen och tittar på varandra och undrar..
-Vad hände? 
Men ja, jag säger det redan nu, nästa år då blir det mindre!

I år ska jag, Martin och Ellen fira vår första gemensamma jul med min familj i stugan. Imorgon åker jag dit med lite grejer och hälsar på mamma och pappa. Hur länge jag blir borta är oklart. Martin ska jobba extra och tjäna in lite julpengar och har sen julfest med jobbet så jag passar på att fly stan. 

Nu har Martin har åkt på träning, lillan har somnat och jag har hetsätit fudge.. (Även fast det är torsdag) Magen är konstig och tjugo nya hål har uppstått i tänderna. Nu ska jag borsta tänderna, ha dåligt samvete och sen slå in julklappar så det står härliga till!



Ellen gillar gröt. Tror vi.

skitunge





Igår morse hittade hon verkligen en bra ställning, sådär lite på sniskan, och kunde inte komma loss. Då passade hon på att skita, hon tänkte väl att det skulle gå fortare att bli upp-plockad på det sättet.


Idag har Martin äntligen varit ledig efter att ha jobbat i 7 dagar i sträck. Vi har varit ute och rejt efter julklappar, bakat pepparkakor samt en morotskaka som nu är i ugnen. Mums! 


kvällsstretchning



klart!

5 månader!






Idag blir vår lilla busunge 5 månader! Det har firats med ett besök av mormor och morfar, kaffe och munkar. Önskar att Martin hade varit ledig en sån här dag, men nästa veka är han ledig 4 dagar så då får vi mysa. 

Ute viner snöstormen utan dess like, stackars Konrad som gick ut för ett par timmar sen när jag tog fram dammsugaren..  Jag hade tänkt mig en sväng på stan idag men gjorde helt rätt i att stanna hemma, annars hade det blivit till att dra barnvagnen i stället för att styra. Mina kära vänner som har övergett Sverige för varmare breddgrader gjorde det i helt rätt tid. 

Nu ska jag se vad jag kan rota fram till middag från frysen.

torsdag



Hej PMS. Du är inte välkommen.



jul i vårt hus





Jag är glad över snön som har kommit, det knarrar härligt under skorna och barnvagnen blir bara lagomt blöt än så länge. Julkänslorna har infunnit sig och jag vill bara baka varje dag.




Älven har ännu inte frusit men det är nig inte länge kvar nu. Det var riktigt skönt ute idag!

Jag har en riktig jul-hjälpreda här hemma som försöker stjälpa mer än han hjälper. 






Ellen har nu senaste veckan kommit på att hon når sina fötter, och att man faktiskt kan stoppa dom i munnen. 




Idag var vi på föräldragrupp och alla var så imponerade när hon började bita på sin lilla tå. Där ligger man i lä..

Annars händer det mycket här hemma varje dag tycker jag, hon har dom senaste 2 nätterna sovit hela nätterna och jag har njutit totalt. Är lite allmänt förvirrad över allt som har med smakportioner, ersättning och nappflaskor. Men det är väl sånt som löser sig med tiden.

Ikväll somnade hon till min förvåning redan kl 8, men har sen dess vaknat 3 gånger, så vad som blir av den här natten det får vi se.

Idag...



har jag sjukt dåligt samvete över alla fudge jag har ätit, och är lite orolig över kommande magknip. 

Lillan sover och jag passade på att göra lite situps och rygglyft medan, så får det bli en extra promenad ikväll. 

Men det var det värt?



Här är iaf receptet:
3 dl
1 dl
1 dl
1,5 dl
1 msk
3 msk






Tillagning

1. Häll alla ingredienserna i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt sedan koka långsamt på svag värme.

2. Klä en form ca 13 x 16 cm med bakplåtspapper.

3. När massan har en temperatur på 126 grader är den färdig. Häll upp i formen och låt svalna. Skär i bitar innan det är riktigt kallt.


Tasteline.se

läggdags



Dåligt samvete sen inlägget igår; Självklart kommer vi att sakna dig också Sofia!


Jag är som sagt i förnekelse över att ni ska åka.. men när det väl bär till så kan jag nog inte hålla mig från tårar, om jag känner mig själv rätt. 



Idag har det varit en väldigt hetsig dag och vi har hunnit emd mycket jag och Ellen. Allt från julklappsinköp och paketinslagning till födelsedagsfika i Robertsfors. Och vilket oväder det varit! Jag var tvungen att gå ut och surra fast grillen och utemöblerna så dom inte skulle börja vandra över till grannen. 

Nu, så här sent om sider, ska ajg krypa till kojs. Martin har kommit hem från jobbet och Ellen har efter en väldigt skrikig nattning äntligen somnat. Puh,

och peace out. 


En övertrött Ellen.



Maja, Sofia, och blöjtårtan!


RSS 2.0