Trött mamma.


Kryper ner i sängen och hämtar krafter inför en ny dag. Idag har inte varit en rolig dag då lillan är sjuk. Feber, snuva och hosta som får henne att kräkas.

Kom just på att jag glömt anmäla vård av sjukt barn till försäkringskassan. Fan.

En dag hann jag va på jobbet innan det var dags igen. Tur att jag själv haft lite mer energi idag så jag inte gått på knäna helt.
Nu är sambon hemma och får lösa av mg en stund. Skönt.

Jag blir återigen förundrad över dom som är ensamstående och klarar allt detta själv!

Nu ska här vilas.


Om att turas om.


Så himla skönt att dagarna blir ljusare nu, det känns himla bra!

Vi turas om att vara förkylda i vår familj, det är en seg förkylning som aldrig riktigt blommar ut helt och aldrig riktigt går över. Idag är det första dagen på jobbet för min del efter att ha varit hemma sen i fredags.
Ellen ska ha sin första heldag på förskolan idag, 7-17, vi får se hur trött hon är när jag hämtar henne! Mammahjärtat värker, men senaste gångerna jag hämtat henne har hon inte velat åka hem så det går nog bra.

Vi försöker kurera oss så mycket det går för i helgen är det vår enda lediga helg tillsammans och vi ska ha barnvakt på lördag för att få rå om varandra lite. Heja!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/2609631/images/2013/pic_510783919606ee7cd22ee685.jpg" class="image">

Måndag hela veckan.

Ja nu är verkligheten ikapp oss.
Föräldraledighet är på riktigt slut för båda oss. För den här gången.

Jag har uppskattat varje liten sekund hemma med min tjej nu i januari. Tagit vara på tiden med massa mys och lek. Utan att överdriva så har det varit underbart.

Nu har vi några veckor framför oss som kommer bli påfrestande, innan vi liksom har kommit på hur vi ska göra, innan vi fått in rutin i hämtning och lämning på förskolan. Hur lång tid man behöver på sig på morgonen och så vidare.

Det känns både jobbigt och roligt på samma gång. Ska bli spännande att se hur lillan utvecklas och lär sig nya saker!

Om att hålla sina ord.


Sagt och gjort. Idag har jag både bringat reda i kaoset och trotsat förkylningen med lite hederlig styrketräning. Skönt att krypa ner i en renbäddad säng efter en varm dusch.
Och sambon bjöd på scones.
Man kunde ju ha det sämre.


Om att älska kaoset ibland.



Dom senaste dagarna har jag varit i någon sorts paus-läge. Inväntat förkylningen som varit på gång, men som aldrig riktigt brutit ut. Känt mig nere och totalt energilös.

Men det kan vara rätt skönt ibland också. Att titta sig runt, se på det kaosartade hemmet som blir efter en ettårings framfart, och säga till sig själv
- äh jag skiter fullständigt i det.
Bara sätta sig ner på rumpan och skita i allt förutom att bara vara.
Det behöver man ibland.
Det är inte ofta jag klarar av det så när det väl händer njuter jag lite extra av känslan att vara lat.

Annars är Jag så peppad på att träna. Har en plan för att komma igång med konditionen och längtar efter styrketräning.
Om det känns bättre imorgon så blir det av. Håll tummarna.

Nuvska jag försöka sova inför ännu ett morgonpass på förskolan ned lillan.
Och sen blir det att ta tag i kaoset.
Det blir bra!


Söndag.


Dagen D


Så. Imorgon är det alltså dags.
Dagis. Eller förskola som det kallas.
Vi börjar inskolningen imorgon med en förkyld liten tjej. Hoppas hon är lite piggare imorgon för det skulle inte alls vara kul att vara tvungen att skjuta på det.

Jag är lite pirrig må jag säga. Och det hade nog lillan oxå varit om hon hade haft den minsta lilla susning om vad som komma skall.

Nu handlar det ju bara om ett par timmar första dagarna, men det känns lite spänt, som att vi nu inleder ett helt nytt kapitel i hennes, och våra liv.

RSS 2.0