Överfullt

I måndags fick vi Ellens rum omtapetserat, så roligt att få fräscha tapeter! Det har däremot inneburit lite kaos här hemma då vi fick flytta hennes möbler lite därdomfickplats under tiden.

Vi har haft en säng i köket, ett tält i vardagsrummet, en garderob i hallen och leksaker lite överallt. Men nu är snart ordningen återställd igen! 


Nä, nu måste jag ta tag i mig själv. Plugga plugga plugga! 



Bortskämd

Så jäkla underbart att Martin är hemma!

Ellen var lite piggare idag så det blev pappa-Ellen bus medan jag fick plugga ett par timmar på förmiddan, sen åkte vi på stan för att kika på leksaker, äta kladdkaka och köpa en sladd till kökslampan.

Väl hemma bjöds vi på rödspätta med räkor och citronsås (yum!) av min egen mästerkock och nu har jag intagit ryggläge i soffan med värmekudde och alvedon medan han nattar lillan.

Så underbart att vara två!


Hosta och snuva

Usch vad det är jobbigt när lillan är sjuk! Jag förgås av oro. 
Även fast jag vet att det är en förkylning och att det säkert blir bättre inom några dar, så kan jag liksom inte slappna av. 

Inatt har det varit en nästintill sömnlös natt för oss alla 3, dock inte utav oro utan hosta. Ellen har legat i timmar ocj hostat och hostat. Vi ger henne hostmedicin men det hjälper föga. Ikväll har jag för första gången provat lite nässpray på henne och hoppas det ska hjälpa. 

Min stackars lilla tjej.

Själv är jag oxå förkyld så det dånar om det men det kommer ju i andra hand.
Om 3 timmar kommer Martin hem från jobbet och vi kan hjälpas åt och min oro avdramatiseras lite. Och sen har vi 3 dagar tillsammans. Halleluja!

Varde ljus

I måndags mottog vi Linas Matkasse och till lunch idag blev det första rätten av de tre. Skönt när man inte har någon energi till att komma på något själv!

Idag fyller 2 av mina syskonbarn år och jag och Ellen sticker dit i eftermiddag för kalas. Och middag. Har bjudit in mig själv. Dom bor ju 5 mil bort så kul att kunna ses en stund, det är alldeles för sällan.

I övrigt peppar jag inför julen, har köpt 3 (!) ljusslingor i veckan och det känns verkligen att det behövs här hemma. Så fort solen går ner efter 14 så känner jag mig helt nerslagen och vill bara gå och lägga mig. Men nu är det bara en månad kvar tills det vänder igen och solen börjar sakta återvända! 

Har mycket att göra i skolan och en förkylning som håller mig inne så det blir  nog bra med miljöombyte i em. 
Nu ska jag göra mig redo för presenthandling, tjing!


Fjortonde november

Vilket fantastiskt härligt krispigt vinterväder det är idag! Två minusgrader, solsken och vindstilla. Min promenad till dagis imorse var som en endorfinkick och det kändes lätt att andas för första gången på länge.

Jag som hade lovat mig själv att plugga på förmiddagen kunde inte förmå mig att sitta inomhus utan sträckte på benen lite extra och åkte sen och handlade. Precis vid utgången sen bjöd dom på kaffe och lussebulle och julkänslorna fortsätter.

Jag hoppas den här känslan sitter i hela dagen, ska packa upp varor nu och sen försöka få lite skolarbete gjort så jag slipper sitta med det ikväll. (Men vem försöker jag lura?)


Jag och Ellen är ensamma i veckan då lilla pappan är på kurs i Mariestad, så fruktansvärt långt bort! Men det går nog bra, om hon bara kunde sluta trotsa så mycket! Imorse var det en kamp som vanligt med ytterkläderna och tillslut fick jag bara nog och blev ledsen. Då klappar hon mig på kinden och säger "stackars lilla mamma". 
Men tror ni hon gav sig?


RSS 2.0