Just another manic monday

Måndag. Vilken hatkärlek!

Jag är som alltid effektiv på måndagar, eller näe inte alltid, ibland känner jag för att skjuta på veckan lite och dra ut på helgen. Men det straffar sig ju alltid i längden.

Men idag, banne mig, har jag fått mycket gjort. Ringt, mejlat, läst, betalat. Fast inte i den ordningen. 
Och klockan är bara 12! Heja!








Oväntade planer



Lördag.
Och andra gången på inte alls så länge som Martin blir tvångsinkallad på jobbet för att andra är sjuka. Så himla besvikna vi blev när vi fick veta detta, och dagens planer liksom fes av och vi spenderade ett par timmar slöandes i soffan istället.  

Längesen vi bara var, sådär. Bara vi. Annars när vi har barnvakt ska vi alltid passa på att göra saker. Vi ska alltid hinna med tusen saker.

Igår var jag på begravning och Ellen blev upphämtad på dagis av farmor. Där spenderade hon sedan ett dygn medan vi åt middag på tapas, såg Klungan och umgicks ett par timmar på Bishops. Bra kväll förutom att jag har lite ont i kroppen emellanåt. 

Nu hör jag låset vridas om där nere i hallen. Äntligen!


Nu är vi här.

Idag gick det som en dans att gå till dagis. Nästan inge trots, bara 3 minusgrader och ljus! Solen börjar sakta men säkert komma tillbaka och jag känner hopp om livet. Månaderna framöver njuter jag som allra mest. När man kommer från hösten och den allra mörkaste tiden och solen kommer med all sin kraft och liksom knockar en tillbaka till verkligheten. Det är en så häftig och mäktig känsla och får mig att räkna dagar från slutet av december.

Igår när jag åt lunch blev jag så bländad av solen i köket att jag för en stund glömde bort vad jag höll på med. Och bara satt där.

 Äntligen!



Självklara saker

Igår när vi ätit middag frågade jag lillan: 
-Behöver du kissa?
-Nä, ja höver måla! Mamma, ställ fram!! 

Det var bara att lyda. När hon tyckte det tog för lång tid skrek hon ivrigt: -Pom igeen då mamma!

Jag älskar dessa infall som är så självklara i hennes värld, och överraskande i min. 






Bra dag

I förmiddags tog jag mig ut på en promenad för första gången på... Veckor? Månader? Så otroligt skönt att ladda upp med energi och känna höstdeppen skingras i takt med pulsen ökar. Så många gånger jag längtar ut eller känt att det behövs, men inte orkat eller kunnat.

När jag kom hem fanns det nygräddad äppelpaj och disken var gjord! Vilken kanonstart på dagen. 

Nu har vi just kommit hem från fantasyland där lillan har fått springa av sig i 2 timmar! Siktar på en tidig nattning ikväll... :-)



RSS 2.0