det kommer mera....

jag vet, jag är väldigt dålig på uppdatera just nu,.. tiden liksom bara rinner iväg! förhoppningsvis får jag en liten stund för mig själv snart och då blir det av! :)

Det blev en liten Ellen...





Efter mycket namnfunderingar kom vi fram till att hon ska heta Ellen. Inget namn vi hade tänkt så mycket på innan, men det känns liksom rätt att hon ska heta det. Så får det bli.

Jag har så många tankar och känslor jag vill dela med mig av. Jag svämmar över. Men det får bli en annan gång, jag och Ellen är ensamma hemma ett tag för Martin är och träffar jobbarkompisar. Ellen ligger och gnyr och grymtar i vagnen och vill att jag ska vagga henne, och hennes ord är min lag nu för tiden. 

Mamma-känslorna ökar för varje dag och jag blir som besatt av henne. Hennes lukt, hennes små små fingrar och tår, hennes mjuka hår, hennes söta näsa och hennes omedvetna leenden. Jag kan inte få nog och verkligheten tynar bort i jämförelse. 







Jag blir uppfylld av känslor av lycka och det är svårt att förstå att vi är en liten familj. 



Nu ska vi lägga oss i sängen och vänta på pappan som snart kommer hem. Han kan inte hålla sig borta så länge från oss, som tur är :)


ÄNTLIGEN ÄR HON HÄR!!



världens sötaste lilla flicka tittade ut 04.56 på lördagmorgon, efter 24 timmar! martin var min klippa i stormen och jag hade inte klarat det utan honom! nu är vi en liten familj på tre personer som lever och mår. sover, grinar, bajsar, skrattar och är lyckliga. det kan inte bli bättre än så här!

jag har troligtvis fått biverkningar efter ryggbedövningarna jag fick, har huvudvärk från helvetet som vägrar släppa. imorgon ska vi på återbesök på bb hemvård så då ska dom få börja en utredning hade jag tänkt. jag är så trött efter bara ett par timmars sömn på flera dygn, såriga bröstvårtor, blöder, svårt att kissa och... bara... helt lycklig

jag skriver mer sen, nu ska jag lukta på min lilla tjej..


övertid



Bf + 3.
Det säger väl allt.
Fast jag kämpar på. Försöker iaf. Var hos barnmorskan igår, min ordinarie har semester så det fick bli en annan men hon var trevlig också. Jag hade hoppats på att hon skulle kunna göra en undersökning så jag fick veta om det hänt nåt, men nä det ville hon inte. Ville inte få upp mina förhoppningar om att det skulle starta snart och sen kanske det inte gör det... Jag förstår tanken men samtidigt hade det varit ganska skönt att få lite positiva nyheter, eller nyheter iaf, nu känns det bara som att jag är fast i ingenmansland och alltid kommer vara gravid. Plötsligt händer det, jag vet, men åh vad less jag är. Och ja, det har bara gått 3-4 dagar över tiden beroende på hur man räknar, men det känns som en evighet. Det känns som att bara dagarna glider mig ur händerna och en känsla av misslyckande tränger på. 

Idag har jag bara känt för att grina. Det har bara varit en sån dag. Imorgon blir nog bättre, det har jag ställt in mig på. Jag kommer vakna med mer energi och ska njuta av dagen. 

Samtidigt som jag verkligen vill föda, är jag fortfarande sjukt nervös och känner mig inte helt redo. Det kanske man aldrig riktigt gör?

Vi har spenderat Martins första semesterdagar i stugan, haft det underbart bra. Vi fick låna dubbelsängen hos Carola och dom tog gästsängarna, jättesnällt och vi har sovit bra. Vi har varit på marknad, hemvändardag, firat födelsedag, grillat, solat och målat gäststugan. Fint väder har vi haft och kände oss ganska nöjda när vi kom hem till stan igen. Vi ska försöka fördriva ett par dagar i stan nu, så får vi se vad som händer. 

Martin är på fisketur och jag tror jag ska krypa ner i sängen rätt snart. Det sparkas så mycket i magen ikväll så jag tror pyret försöker hitta en alternativ flyktväg!

att åka eller inte åka, det är frågan



Bf imorgon. men tror inte det blir något. håller nu på att planera inför en tripp till stugan igen.. känns lite drygt att sova borta om ja ska vara ärlig men blir galen av att bara vara hemma oxå. Som det ser ut nu åker vi till Nyhamnsfjärden ikväll, Martin vill sova en natt i deras stuga, för att sedan åka vidare imorgon. Imorgon är det hemvändardag i Gulltjärn, där vi har stuga, brukar vara ett par hundra människor som letar sig dit varje år. Och om inte annat får jag ju kanske något annat att tänka på ett tag. På måndag fyller Johannes 11 år och på tisdag är det marknad i Burträsk. Så inte helt omöjligt att vi stannar borta ända till dess.. På onsdag är det barnmorskebesök inbokat så då måste vi ju vara hemma igen. 
Det känns som sagt jobbigt att sova borta, så osköna sängar och trångt, men stannar jag hemma kanske jag börjar klättra på väggarna? inte helt omöjligt.



Det står i en bok jag läst att man gärna ska provåka sträckan till förlossningen så man vet hur lång tid det tar, även i rusningstrafik. För vår del känns det som att trafiken spelar mindre roll, jag tror vi landar på 3-4 minuter vilket som! :P 
Fast det klart, går vattnet imorgon får vi ju plussa på restiden med en timma..... Gah, nu blev jag nervös-
Tror jag ska snabbpacka det sista i bb-väskan innan vi åker, bara så att.... 

Igår blev det som sagt middag ute, jättetrevligt! Vi åt indisk mat på Taj Mahal och köpte godis och hyrde film på Hemmakväll. Jag kände mig fräsch för en gångs skull och värmen var inte så påfrestande. Idag blev det sovmorgon och sen har vi städat lägenheten och varit ute på promenad. Efter halva sträckan blev jag då akut kissnödig och fick ägna resten åt att gå och öva knipet. Inget ont som inte har något gott med sig. 

Nä packa var det ja,... 

semester!



Åh idag har det varit värsta ovädret här! Åska, dunder och brak! Regnet har bokstavligen öst ner! Åskan slog ner inte så långt ifrån där vi bor, vi blev strömlösa. Konrad sprang och gömde sig under sängen och det hade jag oxå gjort om jag hade rymts. Det fick bli i sängen för min del, med täcket över huvudet. Så gick det med mina planer att baka idag, fast det gör inget, kommer ju fler dagar... 

Jag har som mest ändå bara svävat på små moln hela dagen... Martin får nämligen semester idag! Rättare sagt om 8 minuter! Jag tror jag är mer peppad än honom... :) Har precis duschat och fixat håret, vi ska fira med att gå ut och äta middag. Tänk att få vara tillsammans i minst 4 veckor tillsammans, det är första gången vi är lediga så länge samtidigt. Jag ska njuta så mycket av hans sällskap så att det blir skönt när han går på jobbet igen! Men antagligen kommer jag väl vara så trött då att jag bara ber honom att stanna hemma längre.. :)

so long!

min vardag

Du vet att du är höggravid när...
- När din sambo väcker dig och ber dig varje natt att lägga dig längre bort för att du snarkar..
- Sambon måste parkera om bilen på nytt för att du ska kunna komma ut.
- Du är nära att skära dig varje gång du ska raka dig nertill och du ser inte längre tårna.
- Du tutar var gång du ska ur bilen för att magen lägger sig över ratten.
- Det inte längre hjälper att "smita förbi" folk sidledes då du är bredare så än framifrån.
- Det känns som om man har sprungit en mil när man går upp för en trapp.
- När man rullar runt för att komma upp från soffan.
- När din sambo knyter dina skosnören.
- När man är rädd att kissa på sig när man nyser/ hostar
- Man tappar något på golvet och låter det ligga för att processen med att plocka upp det är för omständlig.
- När man hellre går barfota än att ta på sig strumpor.
- När man inte orkar sminka sig eller fixa håret för att armarna somnar efter bara några sekunder över huvudhöjd
- När man behöver hjälp för att komma upp ur sängen eller soffan
- När det enda man orkar plocka upp från golvet är en godis som ramlat ner.
- När man måste kissa igen så fort man rest sig och trott att man var färdig.
- När man letar efter alla andra möjligheter än att behöva använda trappan.
- När de högklackade skorna blir stående bakom de förnuftiga "kärrningskorna"
- När godisskålen får prioritet före middagen
- När middagen blir offrad för att få sova lite längre på soffan
- När allt blir tungt
- När man flåsar och flämtar som en valross efter att ha fått upp dragkedjan på skorna och måste sätta sig ner
efter för att få blod i huvudet och få bort den lila färgen från ansiket.
- När man inte längre orkar stå i duschen utan sätter rätt ner på rumpan på golvet.
- När man sitter på golvet i duschen och inte förstår hur man ska komma upp igen.
- När ingen annan än du får tillgång till soffan längre.
- När dagens höjdpunkt är Dr. Phil och Date My Mom..
- När Grandiosa blir gourmetmat...
- När det känns som om bebisen försöker trycka ut slemproppen och gräva sig ut varje gång du lägger dig ner.
- När man planerar en utflykt utanför hemmet utifrån vart det finns toaletter.
- När anklarna får storlek av en överarm efter två timmar på bion.
- När du lägger på dig 2 kg vatten efter en vecka och säger ja, ja..
- När du börjar gråta för att du inte får på dig skorna själv och sedan nästan skrattar ihjäl dig för att du faktiskt sitter och gråter.
- När du ställer dig med benen en meter från varann för att förbereda dig på att böja dig ner.
- Allt är väldigt irriterande...
- När sambon av ren djävulskap puttar ner dig i soffan och du inte kommer upp igen och han blir sittandes för att se hur det ska gå.
- När BH storleken börjar närma sig slutet av alfabetet.
- När ett ärende om dagen gör dagen fullbokad.
- När mannen din faktsikt måste hålla med om att du inte har något att ha på dig.
- När du har märken på magen för att du inte lyckas låsa dörren utan att träffa magen.
- När du hellre sitter i bilen än att gå in och handla för att det är för mycket besvär att ta sig ut och in.¨
- När du hellre går i fula bommullsbyxor än i de vanliga gravidbyxorna för de har en söm under magen som pressar.
Hittade denna på familjeliv.se. Skrämmande att den stämmer så bra, skrämmande och tragiskt, fast samtidigt väldigt komiskt! Skulle kunna berätta en liten anekdot till varje punkt på listan, med skräckblandad förtjusning ;)


Du vet att du är höggravid när...


- När din sambo väcker dig och ber dig varje natt att lägga dig längre bort för att du snarkar..
- Sambon måste parkera om bilen på nytt för att du ska kunna komma ut.
- Du är nära att skära dig varje gång du ska raka dig nertill och du ser inte längre tårna.
- Du tutar var gång du ska ur bilen för att magen lägger sig över ratten.
- Det inte längre hjälper att "smita förbi" folk sidledes då du är bredare så än framifrån.
- Det känns som om man har sprungit en mil när man går upp för en trapp.
- När man rullar runt för att komma upp från soffan.
- När din sambo knyter dina skosnören.
- När man är rädd att kissa på sig när man nyser/ hostar
- Man tappar något på golvet och låter det ligga för att processen med att plocka upp det är för omständlig.
- När man hellre går barfota än att ta på sig strumpor.
- När man inte orkar sminka sig eller fixa håret för att armarna somnar efter bara några sekunder över huvudhöjd
- När man behöver hjälp för att komma upp ur sängen eller soffan
- När det enda man orkar plocka upp från golvet är en godis som ramlat ner.
- När man måste kissa igen så fort man rest sig och trott att man var färdig.
- När man letar efter alla andra möjligheter än att behöva använda trappan.
- När de högklackade skorna blir stående bakom de förnuftiga "kärrningskorna"
- När godisskålen får prioritet före middagen
- När middagen blir offrad för att få sova lite längre på soffan
- När allt blir tungt
- När man flåsar och flämtar som en valross efter att ha fått upp dragkedjan på skorna och måste sätta sig ner
efter för att få blod i huvudet och få bort den lila färgen från ansiket.
- När man inte längre orkar stå i duschen utan sätter rätt ner på rumpan på golvet.
- När man sitter på golvet i duschen och inte förstår hur man ska komma upp igen.
- När ingen annan än du får tillgång till soffan längre.
- När dagens höjdpunkt är Dr. Phil och Date My Mom..
- När Grandiosa blir gourmetmat...
- När det känns som om bebisen försöker trycka ut slemproppen och gräva sig ut varje gång du lägger dig ner.
- När man planerar en utflykt utanför hemmet utifrån vart det finns toaletter.
- När anklarna får storlek av en överarm efter två timmar på bion.
- När du lägger på dig 2 kg vatten efter en vecka och säger ja, ja..
- När du börjar gråta för att du inte får på dig skorna själv och sedan nästan skrattar ihjäl dig för att du faktiskt sitter och gråter.
- När du ställer dig med benen en meter från varann för att förbereda dig på att böja dig ner.
- Allt är väldigt irriterande...
- När sambon av ren djävulskap puttar ner dig i soffan och du inte kommer upp igen och han blir sittandes för att se hur det ska gå.
- När BH storleken börjar närma sig slutet av alfabetet.
- När ett ärende om dagen gör dagen fullbokad.
- När mannen din faktsikt måste hålla med om att du inte har något att ha på dig.
- När du har märken på magen för att du inte lyckas låsa dörren utan att träffa magen.
- När du hellre sitter i bilen än att gå in och handla för att det är för mycket besvär att ta sig ut och in.¨
- När du hellre går i fula bommullsbyxor än i de vanliga gravidbyxorna för de har en söm under magen som pressar.



Japp! Så ser det mesta ut nuförtiden.. :)


RSS 2.0